5 Rendelhető

BabyOno – Woodland puha készségfejlesztő játéklabda

6 790 Ft

5 Rendelhető

Hivatkozás: TBX-25621

Puha fejlesztő labda kontrasztos színekkel. Fejleszti a kognitív képességeket, kontrasztos színei már az újszülött baba figyelmét is felkelti.

  • Fejleszti a vizuális, hallási és motoros koordinációt.
  • A sípoló hang felkelti a baba érdeklődését, és megtanítja az ok-okozati összefüggést.
  • Segíti a csecsemőket motoros és kézi készségeik gyakorlásában (megragadás, egyik kézből a másikba továbbítás).
  • A rugalmas rágóka megnyugtatja az irritált fogínyt a fogzás során.

Tulajdonságok:

  • Anyaga: 100% poliészter
  • Méret: kb. 16 cm x 26 cm x 16 cm
  • Súly: 0,21 kg

A kontrasztos színezetű játékok kiváló fejlesztőeszközök a baba látásfejlődésének támogatásához.

A csecsemők látása nem tökéletes, máshogyan észlelnek, mint a nagyobb gyermekek, vagy a felnőttek. Az újszülöttek csak kontúr nélküli foltokat, úszó árnyakat látnak. Õk még nem tudják megkülönböztetni a színeket és az árnyalatokat sem, és fókuszálni is csak rövid ideig tudnak. Az élesen elkülönülő színek, mint például a fekete-fehér színkombináció, már felkelti az érdeklődésüket.

Ahhoz, hogy a látása fejlődhessen, a csecsemő idegrendszerének stimulációjára van szükség. Ez teszi lehetővé, hogy a megfelelő idegkapcsolatok kialakulhassanak. A kontrasztos játékok a vizuális stimulációt elősegítő kiváló fejlesztő eszközök.

A babák figyelmét két-három hónapos korukig csak a kontrasztos színek vonzzák. A csecsemők számára elsősorban a geometriai ábrák vonzóak, és különösen a köröket kedvelik. Érdekesség, hogy a kontrasztos színek megkülönböztetésének és a kör forma észlelésnek köszönhetően találnak rá anyjuk mellbimbójára is a picik a szoptatáskor.

A második héttől már megfigyelhető, hogy a baba rohamosan fejlődik ebben is. Napról napra ügyesebb, édesanyjára néz, észreveszi, fókuszál, követi a tekintetével. Mindezt megközelítően 15-20 cm távolságban. Körülbelül ennyi a karon fekvő gyermek és az édesanya arca közti távolság, valamint az anya mellkasa és arca közötti távolság.

Nem

,

Gyártó

BabyOno

Márka